KVKK

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU GEREĞİ AYDINLATMA METNİ

MPS Basım Yayın İthalat İhracat Tic. Ltd. Şti. olarak Kişisel verilerinizin korunmasına ve güvenliğine azami özen göstermekteyiz. 6698 sayılı Kişisel verilerin korunması kanunu çerçevesinde işlenen kişisel verilerinizle ilgili olarak sizleri bilgilendiriyoruz.

HANGİ KİŞİSEL VERİLERİ TOPLUYORUZ?

ÇALIŞAN: Kimlik Bilgileri, İletişim bilgiler ,Askerlik durumuna ilişkin bilgiler, Eğitime ilişkin bilgiler, Mesleki tecrübe bilgileri,imza, Agi için gerekli olan aile yakınlarına ilişkin kimlik bilgileri, Güvenlik kamerası kayıtları, Özlük dosyası için tutulması zorunlu bilgiler, Finansal bilgiler, Özgeçmiş formunda bulunan bilgiler, Şirket araçlarına ilişkin Konum bilgileri Muhasebe, güvenlik, şöförlük gibi özel görevlerde çalışacak olanlar için mahkumiyet bilgileri,

İNTERNETTEN SİTELERİMİZDE VE MOBİL UYGULAMALARIMIZDAN ALIŞVERİŞ YAPAN MÜŞTERİLERİMİZ: İsim soyisim,TC kimlik no,e-posta adresi,Vergi dairesi,Adres bilgisi,telefon bilgileri,Alışverişte kullandığınız kredi kartındaki bilgiler,

İsim soyisim,TC kimlik no,e-posta adresi,Vergi dairesi,Adres bilgisi,telefon bilgileri,Alışverişte kullandığınız kredi kartındaki bilgiler,

Kullanıcıların üyelik bilgileri, kimliği doğrulamak için ve hesaba erişimi sağlamak için kullanılan parolaları, Kullanıcı Adı, kontak bilgileri, parola ipuçları, Kullanıcı numaraları, ilan numaraları.

Doğum tarihi, yaş, cinsiyet, medeni hali, eğitim durumu, meslek, ilgi alanları, tercih edilen dil verileri.
Kullanıcıların hassas veya yaklaşık konumları ile ilgili verileri kapsar. GPS verisi ile IP ve port adreslerinden çıkarılan konum verisi,

MÜŞTERİ ADAYI: İsim soyisim,e posta adresi,telefon,adres

SÖZLEŞMESEL İLİŞKİDE BULUNDUĞUMUZ HİZMET ALDIĞIMIZ KİŞİLER,MÜŞTERİ,KİRACI,SATICI,TEDARİKÇİ, VE DİĞER ÜÇÜNCÜ KİŞİLER: Ad soyad,TC Kimlik Numarası, İletişim Bilgileri, Banka hesap bilgileri, Sözleşmede yer alan bilgileri, Faturalandırma işlemleri için gerekli bilgiler, İrsaliyelerde yer alan bilgiler,Proforma ve Teklfilerde yer alan bilgiler,Vekâlet ve imza sirküleri, vergi dairesi ve vergi no bilgileri,Çek,bonolara ilişkin evraklarda yer alan bilgiler,aldığımız ipoteklerde ipotek belgelerinde yeralan bilgiler

YAZARLARIMIZ: İsim Soyisim, Banka ve iban bilgileri,Telefon numarası,adres bilgileri,vergi dairesi

KİŞİSEL VERİLERİN HANGİ AMAÇLA İŞLENECEĞİ

Kişisel verileriniz, Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi,Çalışan Adayı / Stajyer / Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Süreçlerinin Yürütülmesi,Çalışan Adaylarının Başvuru Süreçlerinin Yürütülmesi,Çalışanlar İçin İş Akdi Ve Mevzuattan Kaynaklı Yükümlülüklerin Yerine Getirilmesi,Çalışanlar İçin Yan Haklar Ve Menfaatleri Süreçlerinin Yürütülmesi,Eğitim Faaliyetlerinin Yürütülmesi,Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi,Finans Ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi,Fiziksel Mekan Güvenliğinin Temini,Hukuk İşlerinin Takibi Ve Yürütülmesi,İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi,Lojistik Faaliyetlerinin Yürütülmesi,İnsan Kaynakları Süreçlerinin Planlanmas,İş Sağlığı / Güvenliği Faaliyetlerinin Yürütülmesi,Mal / Hizmet Satın Alım Süreçlerinin Yürütülmesi,Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi,Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi,Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi,Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi,Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi,Saklama Ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi,Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi,Talep / Şikayetlerin Takibi,Tedarik Zinciri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi,Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi,Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi,Yönetim Faaliyetlerinin Yürütülmesi,Ziyaretçi Kayıtlarının Oluşturulması Ve Takibi amaçları için işlenecektir.

KİŞİSEL VERİLERİN KİMLERE VE HANGİ AMAÇLA AKTARILABİLECEĞİ

Kişisel verileriniz hiçbir şekilde yurt dışına aktarılmamaktadır.

ÇALIŞAN: Kişisel verileriniz yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına, Maaş ödenmeleri için gerekli olan bilgiler ilgili bankaya ,işçiler için özel sağlık sigortası yapılması halinde ilgili şirkete,İŞKUR, a aktarılmaktadır. Adli müzekkerelere cevap verilmesi amacıyla yazı cevapları için gereken bilgiler şirket avukatları ,Dışarıdan hizmet alınan Mali müşavirlik şirketleri ile paylaşılmaktadır.

İşçilerin iş dolayısıyla konaklama yapacak olması ve işveren tarafından rezervasyonun yapılması halinde rezervasyonlarda verilmesi zorunlu bilgileriz ilgili şirkete aktarılmaktadır. Yine işçilerin katılacağı semir, eğitim, fuarlarda istenen kişisel bilgileriniz bu şirket ve kurumlara istenen bilgilerle sınırlı olarak aktarılmaktadır.

İşçinin yaptığı işle ilgili olması halinde o işle ilgili muhataplarına Ad,Soyad,Telefon ve e-posta adresleri paylaşılmaktadır.

ÇALIŞAN ADAYI: Kişisel verileriniz hiçbir şekilde üçüncü kişi ve kurumlarla paylaşılmamaktadır.

MÜŞTERİ ADAYI: Kişisel verileriniz hiçbir şekilde üçüncü kişi ve kurumlarla paylaşılmamaktadır.

İNTERNETTEN SİTELERİMİZDE VE MOBİL UYGULAMALARIMIZDAN ALIŞVERİŞ YAPAN MÜŞTERİLERİMİZ: Kişisel verileriniz vergi dairesi ve diğer kamu kuruluşları ile, Ödemler için ilgili bankalarla, Şirketimizin çalıştığı Yeminli mali müşavirlik bürolarıyla, Dışardan alınan mali müşavirlik büroları ile, Hukuki bir sürecin başlaması halinde hizmet aldığımız hukuk büroları ile, Yapılan sözleşmelerin diğer muhatapları ile paylaşılmaktadır.

SÖZLEŞMESEL İLİŞKİDE BULUNDUĞUMUZ HİZMET ALDIĞIMIZ KİŞİLER,MÜŞTERİ,KİRACI,SATICI,TEDARİKÇİ, VE DİĞER ÜÇÜNCÜ KİŞİLER: Kişisel verileriniz vergi dairesi ve diğer kamu kuruluşları ile, Ödemler için ilgili bankalarla, Şirketimizin çalıştığı Yeminli mali müşavirlik bürolarıyla, Dışardan alınan mali müşavirlik büroları ile,Hukuk süreç başlaması halinde hizmet aldığımız hukuk büroları ile, Yapılan sözleşmelerin diğer muhatapları ile paylaşılmaktadır.Ayrıca verdiğiniz çek ve bonolar üçüncü kişiler devredilmektedir.Çek ve bonolardaki bilgilerde devralanlara geçmektedir.

YAZARLARIMIZ: :İsim soyisminiz satışa sunulan kitaplarımızda yer almaktadır, Kişisel verileriniz vergi dairesi ve diğer kamu kuruluşları ile, Ödemler için ilgili bankalarla, Şirketimizin çalıştığı Yeminli mali müşavirlik bürolarıyla, Dışardan alınan mali müşavirlik büroları ile, Hukuki bir sürecin başlaması halinde hizmet aldığımız hukuk büroları ile, Yapılan sözleşmelerin diğer muhatapları ile paylaşılmaktadır.

KİŞİSEL VERİ TOPLAMANIN YÖNTEMİ

ÇALIŞANLARIMIZ: İş başvuru Formları, İş sözleşmesi imzalanırken verilen bilgiler,Özgeçmiş formları, Kariyer siteleri, Güvenlik kamera kayıtları, Çalışan tarafından rızaen verilen bilgiler, SGK, İŞKUR, Vergi dairesi gibi kurumlardan elde edilen bilgiler, İş araçları için konum bilgileri sağlayan programlar, Özlük dosyası oluşturulurken gerekli bilgilerin toplanması, iş sağlığı ve güvenliği çerçevesinde iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanının tutuğu kayıtlar, Mahkeme ve icra müdürlüklerince gelen müzekkereler

ÇALIŞAN ADAYI: İş başvuru formları,ilgili kişi tarafından rızaen verilen özgeçmiş formlarından ,kariyer siteleri

MÜŞTERİ ADAYI: Telefonla verdiğiniz bilgiler, sosyal medya ortamları, İnternet sitelerimiz, Kartvizitler,

İNTERNETTEN SİTELERİMİZDE VE MOBİL UYGULAMALARIMIZDAN ALIŞVERİŞ YAPAN MÜŞTERİLERİMİZ: İnternet sitesinde alışveriş yaparken tarafınızca rızaen girilen bilgiler,veri sağlayıcıları,internet üzerinden,İnternet satış siteleri üzerinden tarafınızca girilen bilgiler

SÖZLEŞMESEL İLİŞKİDE BULUNDUĞUMUZ HİZMET ALDIĞIMIZ KİŞİLER,MÜŞTERİ,KİRACI,SATICI,TEDARİKÇİ, VE DİĞER ÜÇÜNCÜ KİŞİLER: Sözleşmeler,Fatura,İrsaliye, sipariş formu ve proforma Kartvizit,Teklifler,İlgili kişi tarafından rızaen bilgi vermesi, Kamu kurum ve kuruluşlarının ilettiği veriler,Muhasebe departmanına tarafınızın rızaen verdiği bilgiler, Şirkete gelmeniz halinde sekretarya tarafından alınan bilgiler,Şirkete gelmeniz halinde güvenlik kamerası kayıtları,

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN NE KADAR SÜRE İLE SAKLANDIĞI

Kişisel verileriniz ancak ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza etmektedir. Bu kapsamda, öncelikle ilgili mevzuatta kişisel verilerin saklanması için bir süre öngörülüp öngörülmediği tespit edilmekte, bir süre belirlenmişse bu süreye uygun davranılmakta, bir süre belirlenmemişse kişisel veriler işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar saklanmaktadır. Sürenin bitimi veya işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde, daha uzun süre işlenmelerine izin veren hukuki bir sebep bulunmaması halinde, kişisel verileriniz Şirket’in Kişisel Verilerin Saklanması ve İmhası Politikası’na göre silinmekte, yok edilmekte veya anonim hale getirilmektedir.

KİŞİSEL VERİ TOPLAMANIN HUKUKİ SEBEBİ

Sözleşmenin kurulması ve ifası nedeni ile, Kanunlarda açıkça öngörülmesi, Hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi, İlgili kişinin kendisinin alenileştirmiş olması, Açık rızaya dayalı olarak işlenmesi, Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

KİŞİSEL VERİ TOPLAMANIN HUKUKİ SEBEBİ

  1. Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  3. Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  4. Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  5. Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  6. KVKKanunun 7 nci maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  7. 5. ve 6. bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  8. İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  9. Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahipsiniz

KİŞİSEL VERİLERE İLİŞKİN HAKLARINIZI NASIL KULLANABİLİRSİNİZ?

Kişisel verileri koruma kurulu tarafından belirlenecek diğer yöntemler saklı olmak kaydı ile kimliğinizi tespite yarayan belge ile CAFERAĞA MAH.MİSBAH MUHAYYEŞ SOK.NO.3/1-2-3-4 KADIKÖY/İSTANBULposta ile veya muhasebe@dakikayayinlari.com.tr adresine eposta yolu ile başvurabilir veya şirketimize gelip bizzat gelip başvurunuzu yapabilirsiniz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENMESİNE YÖNELİK BAŞVURUNUZ VE TALEPLERİN CEVAPLANMA SÜRESİ

Talep ve başvurularını tarafımıza ulaştığı tarihten itibaren 30 gün içinde değerlendirilerek cevaplandırılır.Cavaplar eposta adresinize veya bildirdiğiniz adrese posta yolu ile yapılır.